ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Τ.Ε.Ρ. ΚΑΙ Ε.ΤΕ.Ρ.Μ.-Θ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Μ.Μ.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Π.Η.Ε.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Π.Η.Ε.Μ.-Θ.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ.)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ.-Θ.)

  

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2024

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Π.Η.Ε.Μ.-Θ., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.ΤΕ.Ρ.Μ.-Θ., απέστειλαν επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκη Κεραμέως και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, με την οποία ζητούν συνάντηση, για να συζητήσουν εργασιακά θέματα που αφορούν τα μέλη των Ενώσεων που εργάζονται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και στα Δημοτικά Μ.Μ.Ε. 

Συγκεκριμένα: 

1.      Την εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο των διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης με αντίστοιχη έκδοση Κ.Υ.Α., όπως αυτή που ισχύει για τους συναδέλφους συντάκτες που απασχολούνται στα ανωτέρω Μ.Μ.Ε., άλλως την επέκταση της ανωτέρω Κ.Υ.Α. και σε όλους του διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους. 

2.      Τη σύναψη Σ.Σ.Ε. μεταξύ των Ενώσεών μας και του Ελληνικού Δημοσίου για τη ρύθμιση των θεσμικών ζητημάτων και κυρίως για τη χορήγηση των αποκαλούμενων «τροφείων» που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. 

3.      Τη χορήγηση καλλιτεχνικού επιδόματος (αντίστοιχο με των συναδέλφων στην ΕΡΤ) σε όλο το καλλιτεχνικό προσωπικό και ειδικότερα στους γραφίστες, κάμεραμαν, ηχολήπτες, μοντέρ, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και σε όσους υπάγονται στο καλλιτεχνικό προσωπικό σύμφωνα με το νόμο. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών που υπάγονται στις ανωτέρω κατηγορίες και απασχολούνται στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης δεν υπερβαίνει πανελλαδικά τους εβδομήντα υπαλλήλους. 

4.      Τη θεσμοθέτηση και επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και των επιδομάτων αδείας για όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται στα δημόσια και δημοτικά μέσα ενημέρωσης.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων

 


Posted on Thursday, July 11, 2024 (Archive on Thursday, July 18, 2024)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return